Beste kompressor test: De 5 beste i 2023

Beste kompressor test

I vår kompressor test var det Aerfast AC12810 som stakk av med best i test prisen.

En kompressor kan brukes til mye forskjellig, og du trenger ikke å være en proff snekker for å bruke en. En kompressor kan brukes til spraylakkering av bilen, eller til spikerpistolen til oppussingsprosjektet. Beste kompressor test

Det trenger ikke alltid å være så lett å finne kompressor på nettet. Det er mange forskjellige merker på markedet, og alle er forskjellige.

Heldigvis for deg så har vi i Velg Enkelt gjort jobben for deg å funnet de 5 beste kompressorene på markedet i 2023, så slipper du å lete lengre.

Pass på hørselen din! Se vår hørselsvern test her

Vi vil gjøre deg oppmerksom på at vi ikke har testet produktene i denne artikkelen selv. Vi har samlet informasjon fra en rekke forskjellige nettsider, produktanmeldelser, produsenter og forhandlere for å finne de beste produktene for deg. Dette har vi gjort for at du skal slippe å gjøre den kjedelige jobben med å finne det beste produktet selv. Slik kan du velge enkelt.

Beste kompressor test: våre favoritter i 2023


Dewalt DPC6MRC

Dewalt DPC6MRC

 Sjekk Pris!

 • Max arbeidstrykk: 8 bar
 • Motor: 1,5 hk – 1,1 kW
 • Tankvolum: 6 liter
 • Påfyllingskapasitet: 170 l/min
 • Vekt: 10,5 kg

Egenskaper

Denne lille, praktiske kompressoren kommer du til å få godt bruk for under ditt neste oppusiingsprosjekt. Med 6-liters tankvolum, luftrykk på 8 bar og en effekt på 1,5 hk er denne kompressoren svært praktisk til hvor liten og lett den er. Men ikke la størrelsen lure deg, denne lille kompakte kompressoren genererer hele 170 l/min! Noe som kommer godt med til de fleste situasjoner du trenger trykkluft.

Kompressoren er oljefri, noe som gjør at den er enda enklere å bruke, samt at du slipper å tenke på oljefylling og oljesøl. Størrelsen og den lave vekten gjør at kompressoren er lett å bære med seg rundt på byggeplassen eller å transportere i mellom forskjellige byggeprosjekter. Tanken er utformet på en måte som gjør at den beskytter både motoren og instrumentene.

Kommer med støt-sikkert håndtak og gummiføtter som gjør kompressoren svært ergonomisk å bruke. Trykkregulator med universalkobling.

3 års garanti.

 Sjekk Pris!


Aerfast AC4504 Senco

Aerfast AC4504 Low Noise

Sjekk Pris!

 • Max arbeidstrykk: 6-8 bar
 • Motor: 240W
 • Tankvolum: 4 liter
 • Påfyllingskapasitet: 145 l/min
 • Vekt: 11,5 kg

Egenskaper

For litt mindre prosjekter er denne kompressoren svært praktisk. Den er en svært kompakt og barbar kompressor som er laget for litt mindre spikerverktøy som feks dykkertpistol. Men fungerer også bra til andre verktøy.

Det fine med denne kompressoren er at den er utstyrt med en fantastisk stillestående 58 db lavturtallsmotor, men den gir fortsatt hele 45 liter/minuttet og 8 bar arbeidstrykk. Vi vil si denne kompressoren er svært mye kompressor for pengene, og med sitt beskyttet chassis og komfortable bærehåndtak er denne kompressoren både slitesterk, lett og ergonomisk.

Det vi likte svært godt med denne kompressoren var at den er utstyrt med sugekoppføtter som gjør at kompressoren har økt stabilitet, samt at den ikke vibrerer seg nedover gulvet å riper opp vegger og andre objekter i hjemmet ditt. Kommer utstyrt med universal trykkluftkobling.

Sjekk Pris!


Aerfast AC12810

Aerfast AC12810

Sjekk Pris!

 • Max arbeidstrykk: 7-9 bar
 • Motor: 1 hk – 0,75 kW
 • Tankvolum: 10 l (2×5 l)
 • Påfyllingskapasitet: 120 l/min
 • Vekt: 24 kg

Egenskaper

Denne kompressoren var vi vært fornøyd med. Den er svært kompakt og lett i bruk. Det beste med denne kompressoren er at den lager svært lite støy, bare 65 dB faktisk. Den har en tnkvolum på 10 liter og påfylingskapasitet på 10 liter/minuttet, noe som gjør at du kan jobbe lange med denne kompressoren.

Den kommer med feste for langetrommel, som kommer godt med når du skal lagre kompressoren i mellom byggeprosjekter.

Sjekk Pris!


Makita MAC610

Makita MAC610

Sjekk Pris!

 • Max arbeidstrykk: 8 bar
 • Motor: 1,1 hk – 0,8 kW
 • Tankvolum: 6 liter
 • Gjennomstrømmning: 160 l/min
 • Vekt: 9 kg

Egenskaper

Her har vi en litt mindre og kompakt kompressor. Hvis du bare trenger en kompressor til de minste oppgaver som feks listing med dykkertpistol, er denne perfekt for deg. Den er svært lett i vekt (bare 9 kg) den er kompakt og lett å bruke.

Den har bærehåndtak på begge sider som gjær den svært mobil å flytte på og stødige gummiføtter som gjør denne kompressoren stabil. Den er olje-fri, så da slipper du å tenke på etterfylling med olje. Kommer med justerbar trykkregulering.

Sjekk Pris!


Metabo Basic 250-24 W

Metabo Basic 250-24 W

Sjekk Pris!

 • Max arbeidstrykk: 8 bar
 • Motor: 1,5 kW
 • Tankvolum: 24 liter
 • Påfyllingskapasitet: 110 l/min
 • Vekt: 27 kg

Egenskaper

Hvis du jobber på litt større prosjekter, kan denne kompressoren bli din beste venn. Dette er en 1,5 kW oljesmurt stempelkomressor i kraftig og robust design. Kompressoren er utstyrt med trykkbegrenser og manometer, som gjør at du lett kan bestemme ønsket lufttrykk.

Dette er en lett og fleksibel kompressor men samt en som får jobben gjort! Med sine gummierte hjul er den lett å mobil. Kompressoren har en god kaldstart-ytelse, og overbelastningvern beskytter motoren mot overoppheting. Denne kompressoren er laget for å bli brukt år etter år, noe som gjør at den har en 10 års garanti mot gjennomrusting.

Sjekk Pris!


Hvordan fungerer en kompressor?

De fleste kompressorer som er laget for vanlig bruk i hjemmet eller på byggeplassen drives av en en-takts motor. Denne motoren tvinger luft i en oppbevarings-tank (trykktank) å lagres der. Når motoren tvinger mer luft inn i tanken skaper dette trykkluft. Når trykkluften når et viss trykk så stopper motoren å gå. Når du da bruker trykkluften til for eksempel en spikerpistol, synker lufttrykket i tanken og motoren starter på nytt for å fylle ny luft i tanken.

Hva skal du se etter når du skal kjøpe ny kompressor

Vekt og størrelse

Vekten på kompressoren sier mye om hva den er laget for. En tyngre kompressor er som en regel utstyrt med større tanker og motor, noe som gjør den kraftigere. Disse kompressorene er designet for å brukes på større byggeprosjekter der kompressoren brukes mye igjennom hele dagen, som feks oppbygging av reisverk, eller spikring av dekra på tak.

De litt mindre kompressorene er laget av lettere materialer, mindre tanker og motor. Dette gjør kompressoren litt mindre slitesterk og den gir i fra seg mindre effekt. Men hvis du er på et mindre prosjekt prosjekt, trenger ikke effekten like viktig som vekten og mobiliteten.

Effekt

Effekten på kompressoren måles i HK (hestekrefter) eller kW (kilowatt). Høyere hestekrefter lager høyere lufttrykk som måles i bar. Høyere bar betyr at kompressoren kan lagre mer luft i tanken som igjen betyr at du kan bruke verktøyet lengre før kompressoren må fylle opp luft i tanken igjen.

Funksjoner

For å velge den rette kompressoren kan det være lurt å forstå de forskjellige funksjonene den har.

 • En olje-fri kompressor reduserer vedlikehold og blander ikke olje sammen med trykkluften.
 • Overbelastningsvern hindrer at kompressoren jobber for hardt, som kan gjøre at motoren blir ødelagt.
 • Noen kompressorer drives av drivstoff, derfor kan de være utstyrt med justerbar eksos som lar deg styre hvor eksosen skal gå.
 • Flere utganger lar deg bruke flere verktøy samtidig på samme kompressoren.

Vi håper denne artikkelen har hjulpet deg med å finne den rette kompressoren for deg

Se flere av våre testartikler her

Leave a Comment