Uansett om det er grønnsaker, kjøtt eller fisk, vil kjøttkvernen kverne en stor variert type mat. Den gjør kverning av mat til en rask og enkel jobb og den leverer et bra resultat hver gang.
Kjøttkvernen er tilgjengelig i en rekke forskjellige varianter, for eksempel manuell eller elektrisk. Etter bruk er kvernen superenkel å vaske. Resultatet – et mye enklere liv på kjøkkenet.
I vår kjøttkvern test var det Ankarsrum Assistent Original Kjøttkvern som stakk av med best i test prisen for sine enkle men effektive funksjoner og lett rengjørlige deler.
Vi vil gjøre deg oppmerksom på at vi ikke har testet produktene i denne artikkelen selv. Vi har samlet informasjon fra en rekke forskjellige nettsider, produktanmeldelser, produsenter og forhandlere for å finne de beste produktene for deg. Dette har vi gjort for at du skal slippe å gjøre den kjedelige jobben med å finne det beste produktet selv. Slik kan du velge enkelt.
Beste kjøttkvern test: Her er våre favoritter
Ankarsrum Assistent Original Kjøttkvern

Denne modellen har en kraftig 1500w motor som selv styrer farten avhengig av hvor tung lasten er. Den holder et svært lavt støynivå og sitter fast på benkplaten.
Ankarsrum Assistent Original Kjøttkvern
Denne modellen har en kraftig 1500w motor som selv styrer farten avhengig av hvor tung lasten er. Den holder et svært lavt støynivå og sitter fast på benkplaten.
Bosch Kjøttkvern

Denne modellen er designet til å kverne store mengder kjøtt på samme tid. Den kommer også med en reverseringsfunksjon som gjør jobben lettere når du skal rengjøre kvernen.
Bosch Kjøttkvern
Denne modellen er designet til å kverne store mengder kjøtt på samme tid. Den kommer også med en reverseringsfunksjon som gjør jobben lettere når du skal rengjøre kvernen.
Tefal HV8 Pro kjøttkvern

Den slitesterke motoren på 2200 watt vil kunne produsere 4,5 kg malt kjøtt i minuttet. Den er også designet i robust og slitesterkt materiale, som gjør den til en kjøttkvern du kan bruke lenge uten slitasje.
Tefal HV8 Pro kjøttkvern
Den slitesterke motoren på 2200 watt vil kunne produsere 4,5 kg malt kjøtt i minuttet. Den er også designet i robust og slitesterkt materiale, som gjør den til en kjøttkvern du kan bruke lenge uten slitasje.
Kenwood MG360 kjøttkvern

En kraftig og god kjøttkvern som gjør kverning til en lek på kjøkkenet. Kommer med tre forskjellige plater og integrert lagring for diverse deler og tilbehør, noe som gjør denne modellen svært ryddig.
Kenwood MG360 kjøttkvern
En kraftig og god kjøttkvern som gjør kverning til en lek på kjøkkenet. Kommer med tre forskjellige plater og integrert lagring for diverse deler og tilbehør, noe som gjør denne modellen svært ryddig.
Westmark Kjøttkvern Manuell Rustfritt

En manuell kjøttkvern som er lett å bruke samt at den er svært effektiv. Kommer med en sterk sugekopp som gjør at du kan feste den hvor som helst på flatt underlag.
Westmark Kjøttkvern Manuell Rustfritt
En manuell kjøttkvern som er lett å bruke samt at den er svært effektiv. Kommer med en sterk sugekopp som gjør at du kan feste den hvor som helst på flatt underlag.
Ankarsrum Assistent Original Kjøttkvern
Denne modellen med sin attraktive og elegante utforming er vår favoritt i denne testen. Den holdet er svært lavt støynivå samtidig som den sitter fast på kjøkkenplaten. Akkurat denne modellen er en oppgradering fra den klassiske modellen og har flere nye smarte funksjoner.
Denne kvernen er et tilbehør til Classic Assistant Original, dette gir den muligheten til å velge kvaliteten på kjøttet som blir malet som du kan bruke til kjøttdeig eller å stappe dine egne pølser.
Med denne modellen kan du enkelt kverne alle typer kjøtt takket være sin 1500 W motor. Motoren kan selv regulere hastigheten avhengig av hvor tung lasten er, så den vil ikke bli overbelastet.
Denne modellen kan såklart også brukes på fisk eller kylling, men mulighetene slutter ikke der. Skal du ha kakekrummer til kaken din? Ja da kan denne kverne til det også. Rive osten til taco eller gratinen, kutte kålen til coleslaw eller når du bare trenger en veldig finhakket løk.
Bosch Kjøttkvern
Noen ganger må du kverne store mengder kjøtt på kort tid. Denne modellen er en ekspert på å kverne store mengder svært raskt. Dette takket være sin kraftige motor som gjør denne maskinen svært rask og effektiv.
Med litt vanskelige ingredienser kan en kjøttkvern bli tett. Det er her reverserings-funksjonen kommer inn. Den hjelper til med å løsne mat som sitter fast i kvernen. Takket være denne funksjonen, vil denne modellen være klar til bruk med ett trykk av en knapp.
Når det kommer til matforberedelser, kan du med denne modellen beholde roen på kjøkkenet. Kvernetilbehøret vil være til stor hjelp. Det finnes ingen grenser for hvor mye mat du kan male eller dele opp. Den kan brukes til en variert type ingredienser, som grønsaker, ost, nøtter eller sjokolade.
Hjemmelagde pølser kan bli forberedt raskt tilpasset til din smak og vil glede dine middagsgjester. Pølsetilbehøret vil la deg lage dine egen fantastiske kylling, biff, gris eller grønsakspølser.
Med Bosch sin kjøttkvern slipper du å lete etter tilbehøret til kvernen igjen. Kjøttkvernen er svært stilfull og delene kan lagret i det integrerte lagringsrommet i maskinen, slik at alt holder seg organisert.
Tefal HV8 Pro kjøttkvern
Tefal HV8 er en svært kraftig og holdbar kjøttkvern designet for daglig matlaging som burgere, kjøttboller, bolognese eller kebab.
Det medfølger to hullskiver som gjør at du kan velge mellom grov eller eller middels malingsgrad samt at tilbehør for pølse eller kebab følger med.
Kjøttkvernen er designet i svært slitesterkt materiale med kvalitetsleder som metallforbindelse i mellom motoren og kvernehodet. Dette gjør kjøttkvernen til en av de mest kvalitetssikre kjøttkvernene.
Denne modellen kommer også med selvslipende kniver og et trygt reverserings-system for enkel rengjøring. Den er lett å bruke med sitt store trandsporthåndtak og leding, og tilbehørslsgring.
Den slitesterke motoren på 2200 watt vil kunne produsere 4,5 kg malt kjøtt i minuttet, så her går det virkelig unna.
Kenwood MG360 kjøttkvern
Denne kraftfulle 1400W MG360 kjøttkvernen kommer med momplett variasjon av tilbehør som lar deg være kreativ på kjøkkenet.
3 forskjellige kverneplater (fin – medium – grov) hjelper med å forberede kjøtt til en perfekt tekstur. Pølse tilbehøret gir deg muligheten til å lage fantastiske pølser uten noe stress.
Kenwood kjøttkvern tilbyr en av og på knapp for sikkerhet, pluss en reverserings-bryter som gjør rengjøring av maskinen mye lettere. Den robuste solide konstruksjonen gir en god brukeropplevelse og med integrert lagring av deler er denne også svært ryddig.
Når det kommer til kjøttkvern testen så likte vi denne modellen svært godt på grunn av muligheten til å lagre tilbehør inne i selve maskinen, dette gjør at den blir kompakt å lagre. Også slipper du å rote bort tilbehøret til maskinen.
Westmark Kjøttkvern Manuell Rustfritt
Denne manuelle kjøttkvernen er mye billigere en de elektriske kjøttkvernene, men den gjør en like god jobb. Den er designet i solid rustfritt stål som varer lenge. Med sugekopp kan du feste denne kjøttkvernen der det passer deg best.
Kvernen har en stor mateåpning som gjør det lett å kverne store mengder kjøtt eller fisk på en gang.
Hva skal du se etter når du kjøper ny Kjøttkvern?
Manuell eller Automat
Manuelle kjøttkverner er som regel billigere og bruker å være mindre en sine elektriske motpart, men de trenger også mer arbeidskraft, Hvis du forventer å må kverne store mengder kjøtt, vil vi anbefale å oppgradere til en elektrisk modell.
Metall eller plast
Du vil få best resultat av å kverne kjøtt hvis du holder kjøttet kaldt under hele prosessen. Metalldeler vil holde seg kald hvis du kjøler dem ned i kjøleskap eller fryser får du starter prosessen av å kverne kjøtt.
Dette hjelper med å holde kjøttet kaldt. Plastikkdeler vil ikke holde like godt på kulden som metall, som gjør at det kan være smartere å kverne kjøtt i mindre porsjoner.
Kvernemuligheter
Tenk på hvilke typer mat du tenker å kverne. Kanskje trenger du en pølsestapper eller flere kvernefat? Trenger du en kvern som kan kverne mer en bare kjøtt? Hvis du har planlagt å bare kverne kjøtt til for eksempel burgere eller pølser, vil du ikke trenge så mye andre tilbehør.
Hvor mye og hvilken type kjøtt skal du kverne
Prøv å tenk på hvor ofte du kommer til å bruke kjøttkvernen. Hvis du for eksempel bare bruker kjøttkvernen av og til, er det mest sannsynlig bortkastet penger å kjøpe en dyr elektrisk modell.
Dyre elektriske modeller er leget for å kverne masse kjøtt på kort tid.
Vi vil tro du har mer bruk for en manuell eller en billigere elektrisk modell som kan kverne mindre mengder kjøtt og som er lettere å rengjøre.
Motor
Hvis du velger å kjøpe en kjøttkvern som går på strøm, er det viktig å velge en kvern med riktig motorkraft.
Høyere watt er lik mer kraft, så hvis du har planer om å kverne store mengder med kompakt kjøtt kan det være lurt å skaffe en kjøttkvern med stor motorkraft.
Rengjøring
Noen kjøttkverner er lettere å rengjøre en andre.
Men kjøttkverner må ofte bli vedlikeholdt uansett hvilken modell du velger. Hvis du ikke har tid eller tålmodighet til å rengjøre kjøttkvernen så kommer noen modeller med en selvrensende funksjon.
Hvordan bruke en kjøttkvern
Nå som du vet hvilke ting det er lurt å se etter når du skal kjøpe ny kjøttkvern og du har funnet kjøttkvernen som passer for deg, kan vi se litt på hvordan man bruker en kjøttkvern på den riktige måten.
1. Før du begynner kverningen
Først og fremst må du sørge for at du holder utstyret kaldt før du bruker det. Dette inkluderer kvernetilbehør og kjøttet du tenker å kverne.
Varmt kjøtt vil enkelt grise til kvernen på innsiden. I tillegg vil de forskjellige delene i kjøttet dele seg. Fettet for eksempel, vil begynne å lekke ut av kjøttet og forandre tekstur når den tørker.
For å forhindre dette kan du putte alle kjøttkverndelene i fryseren en time før du skal bruke det. Du kan også holde delene lagret i fryseren.
2. Velg type kjøtt
Billig kjøtt med mye fett vil virke best for kverning. Høyrygg er bra til biff, men oksebryst eller tri tip er heller ikke så verst å bruke.
3. Kutt opp kjøttet
Hvis du har en billig eller manuell kjøttkvern vil vi anbefale å dele kjøttet opp i deler på ca 2x2cm, for så å kvitte seg med sener som kan feste seg inne i kvernen.
Har du en kraftigere kjøttkvern trenger du muligens ikke å dele opp kjøttet i det heletatt.
4. Begynn å kverne
Når du skal starte selve kverningen kan det variere litt i mellom forskjellige produsenter av kjøttkvern. Så vi anbefaler å se på bruksanvisningen som følger med din modell.
Skal du kverne kjøtt til hamburger vil det være lust å kverne kjøttet to ganger, første gang med grovplate og andre gangen med medium eller finplate.
Tips til kverning
1. Pølser saltes før kverning i mens burgere sales etter du har laget kakene.
Protein blir oppløst i kontakt med salt, dette er bra for pølser som er tettere en burgerkjøtt.
Men hvis du vil ha burgerkjøtt på den perfekte måten, kan det være lurt å vente med å salte kjøttet til etter du har laget kakene.
2. Kvern i fra stort til smått
Det er en svært god ide å kverne kjøttet to ganger, først igjennom grov så medium eller liten kverneplate.
Å kverne to ganger er en fin taktikk for for å generelt ende opp med mer mørt kjøtt, hvis det er det du er ute etter. Dette forhindrer også at kjøttet smører seg.
3. Unngå at kjøtte smører seg
En god indikator på at kjøttet smører seg er å se hvor ”separert” hver lille del er. For i teorien vil perfekt kverning være når kjøttet kommer ut i små klumper kjøtt som er delt opp av biter av fett.
Smørt kjøtt vil se ut som om kjøttet har blitt blandet sammen med fettet slik at kjøttet vil se våt og klumpete ut. Dette leder til dårlig konsistens og en dårligere smak.
For å forhindre at kjøttet smører seg kan det være lurt å kvesse knivene, rengjøre platene eller utføre andre typer vedlikehold.
Hvis din kjøttkvern har en reverseringsfunksjon, kan du prøve å bruke denne for å se om det fungerer.
Vedlikehold av kjøttkvern
Skarpe kverneblader er kanskje det viktigste med en kjøttkvern. Jo skarpere de er jo lettere blir det, siden sløve blader ender opp med å smøre kjøttet istedenfor å kverne det.
Det kan være lurt å sjekke bladene av og til for å se om de begynner å bli sløve, de fleste bladene trenger å bli kvesset en gang i året.
Noe som bra er at knivene vil holde seg skarpe hvis du bruker kvernen mye.
Dette er på grunn av at bladene vil skrape imot kverneplaten, dette resulterer i en mikroskopisk kvessing av bladene.
Å holde platen ren kan også være lurt, dette er på grunn av at kjøtt som blir igjen på kverneplaten vil etter hvert tiltrekke seg bakterier.
Du må sørge for at kverneplaten er ren hver gang du skal bruke den. Vask den med varmt vann og såpe for å sørge for at den blir ren.
Til slutt når du er ferdig med kverningen, kan du kverne litt brød eller tørkepapir. Dette er for å få ut rester av kjøtt inne i kvernen.
Brødet vil passere igjennom kvernen samtidig som den tar med seg kjøttrester, og dette kan lett kastes.
Tørkepapiret kan ikke komme hele veien igjennom, men det vil hjelpe til med å absorbere fettrester og eventuelt kjøttbiter som ligger igjen.
Velgenkelt.no