Rotasjonslaser test: Våre favoritter i 2021
Vi vil gjøre deg oppmerksom på at vi ikke har testet produktene i denne artikkelen selv. Vi har samlet informasjon fra en rekke forskjellige nettsider, produktanmeldelser, produsenter og forhandlere for å finne de beste produktene for deg. Dette har vi gjort for at du skal slippe å gjøre den kjedelige jobben med å finne det beste produktet selv. Slik kan du velge enkelt.
En rotasjonslaser kan være et verktøy som det er lurt å ha når du jobber på ujevne overflater, nivellere ut større hull eller når du må sørge for at noen individuelle objekter er på samme høyde. Selv om de kanskje ikke er de letteste produktene på markedet å bruke, er de definitivt et fantastisk godt verktøy for sine oppgaver og har hundrevis av funksjoner igjennom en rekke med forskjellige oppdrag og oppgaver.
Hvis du føler du trenger en ny rotasjonslaser for et oppkommende prosjekt eller vil replassere et mindre effektivt nivelleringssystem som du bruker fra før, kan disse være et bra valg. Det største problemet er hvor store og komplekse de kan være, uansett så kan du ikke bare velge et tilfeldig produkt å forvente at det fungerer perfekt.
Her er fem forskjellige rotasjonslasere vi syntes fortjente sin plass på markedet.
Enklest å bruke

- Selvnivvelerende, i horisontalplanet, rotasjonslaser.
- En enkel knapp for betjening.
- IP67 sertifisert, beskyttet mot støv og vann.
- Synlig rød laserstråle.
Enklest å bruke
- Selvnivvelerende, i horisontalplanet, rotasjonslaser.
- En enkel knapp for betjening.
- IP67 sertifisert, beskyttet mot støv og vann.
- Synlig rød laserstråle.
BOSCH GRL400H
God rekkevidde og gjennomtenkt design.
Bosch GRL400H er en roterende laser som er både robust, lett å bruke, og gir deg presise målinger.
Den medfølgende mottakeren forlenger signalet, og hjelper rekkevidden opp til snaue 400 meter. Med denne lange rekkevidden er den godt egnet for utendørs bruk.
GRL 400 H er gjennomtenkt og hodet til laseren er beskyttet av et glass i tilfelle fall eller sjokk, og den er falltestet for 1 meters høyde på betong flate (IP56 sertifisert), men igjen, det er virkelig rekkevidden som er å trekke frem.
Mer deg at laseren er beregnet for å bruke sammen med trefot. Så om mulig, gå til anskaffelse av «sett-versjonen av laseren» der det følger med en 170 HD tripod.
Dette er et godt og solid valg, fra et kjent merke.
LEICA Rugby 610
Lett i bruk, lett å visuelt benytte.
Enkel og pålitelig, Rugby 610 passer til alt av generell konstruksjonsaktivitet og det er vanskelig å gjøre feil med bare en knapp for betjening. Samt den kommer ferdig kalibrert rett fra boksen. Så her er det bare å sette opp, trykke på knappen og vente på et godt resultat med en nøyaktighet av ± 2.2mm på 30m.
Med den synlige røde, laseren er det også lett å se og benytte denne måleren i arbeidet, og selvsagt tåler den både fall, støv og vann med IP67 sertifiseringen. Denne er et svært godt alternativ til byggeplassen.
Rugby 610 er idiotsikker og lar deg ha fokuset på å arbeide, ikke å lære deg nytt utstyr.
PLS H2 Z
Et godt valg, og denne vil være en hjelper i arbeidet.
PLS H2 går inn i en familie av gode lasermålere. Det er viktig å være oppmerksom på at H2-modellen stiller kun med horisontalt roterende laser, men om du ikke behøver mer er dette et godt valg.
Testet for å tåle 1 meter fall, med IP67 standard på beskyttelse mot støv og vann, og er nøyaktig til 2.2mm på 30m.
Alt med en enkel knapp å benytte for å starte og avslutte er dette en god og pålitelig hjelper i arbeidet, og den kan absolutt anbefales.
MAKITA SKR200Z
Denne kan brukes til det meste!
Med tre rotasjonshastigheter, og en kombinasjon av innovativt design og hardføre materialer for å la den profesjonelle ha rett verktøy på arbeidsplassen. Samtidig som en nøyaktighet på ±1mm til 10 meter avstand, gjør den lett å stole på.
Så klart, du trenger ikke jobbe i byggebransjen for å ønske godt utstyr. Dette er en god investering for enhver som ser etter en komplett laser løsning, med variabel skanning, spot mode m.m. er det lite SKR200Z ikke kan benyttes til.
Her er det kvalitet og bruksmuligheter.
NEDO LINUS1 H
Rask, og enkel å bruke.
Linus1 HV er en automatisk og meget hardfør lasermåler, med en nytenkende og fullstendig automatisk funksjon.
Den er konstruert med tanke på å benyttes utenomhus på enhver arbeidsplass, og lever opp til ryktet om tysk kvalitet. Linush1 H er enkel i bruk, kan brukes i alt av vær, og leverer millimeterpresisjon av ± 1 mm på 10 m.
Et godt valg for deg som trenger robusthet, og jobber ute.
Kjøper’s Veiledning For Rotasjonslaser
Å kjøpe en ny rotasjonslaser kan ikke sammenlignes med å kjøpe et annet lavteknologisk måleverktøy som f.eks en vater eller lasermåler. Her er det mye mer å vurdere å mange flere funksjoner som kan være eller ikke være noe du trenger for ditt prosjekt. Dette gjelder i hvert fall hvis det er din første gang du kjøper en rotasjonslaser der man kan tro at jo flere funksjoner å dyrere rotasjonslaser er best, dette trenger ikke å være sant. Akkurat som alle andre komplekse verktøy blir du nødt til å vurdere hvilke funksjoner du trenger for akkurat ditt prosjekt og hvilke funksjoner du kommer til å få bruk for senere.
Nøyaktighet
Det er ingen vits å måle noe hvis nøyaktigheten er elendig. så finne et produkt med en bra nøyaktighet burde alltid være din første prioritet. Alt annet kommer faktisk som prioritert nummer to – du kan jobbe i rundt fysiske problemer eller avstandsproblemer, men ikke alvorlige unøyaktigheter som ødelegger din måling helt. Men, nøyaktighet vil variere fra prosjekt til prosjekt.
Det er ingen rotasjonslasere som har 100% nøyaktighet hele tiden, men det gir mening å gå for den med mest nøyaktighet, men dette trenger ikke alltid å være tilfellet. I flere tilfeller kan faktisk en rotasjonslaser med litt mindre nøyaktighet være helt grei for en jobb som f.eks distansen er litt mindre. Nøyaktighet blir viktigere jo lengre distanse den skal måle til, så små distanser er mindre avhengig av 100% nøyaktighet. Men hvis et område er stort og åpent, og din rotasjonslaser har god nøyaktighet, vil nøyaktigheten spille en stor rolle.
Husk at ikke alle tester på nøyaktighet blir testet på samme måte. En rotasjonslaser kan si at den har en viss nøyaktighet opp mot 30 meter, i mens andre kan ha bli testet opp mot 15 meter i stedet. Hvis du ikke er forsiktig kan dette kan dette ødelegge for deg, i hvert fall hvis du bare sammenligner nøyaktigheten i seg selv og ikke distansen de er testet på.
Stråle justeringer
En annen viktig del av et lasersystem er strålen i seg selv. Hvis du ikke kan se strålen eller ikke kan justere den til riktig posisjon, vil den ikke hjelpe deg som den skal, og vil kanskje føre til mindre nøyaktighet enn normalt. For å hindre dette har mange rotasjonslasere justeringer, inkludert rotasjons hastighet samt vertikal og horisontale vinkler.
Det å ha muligheten til å bytte imellom vertikal og horisontal målinger gjør det lettere å nivellere vegger, lange objekter og andre objekter som trenger å bli posisjonert på en spesiell måte hvor høyden ikke har noe å si. Dette kan være møbler, midlertidig vegger, dekorasjon, forskaling eller bare markering for videre steg i et framtidig prosjekt. Hvis dette ikke fungerer, kan du noen ganger feste mindre laser-systemer til en vegg og bruke den på den måten, men dette er ikke alltid et alternativ.
Rotasjonsfarten har også noe og si. Justere farten på laseren kan endre hvor visibel selve strålen blir, men det kan resultere i større strømforbruk. Jo større og bredere laseren er, jo mer strøm bruker den, dette kan drenere batteriet. I svært lyse omgivelser som en solskinnsdag må man justere laseren enda sterkere slik at den kan ses, så det å jobbe med en stråle som ikke kan justeres kan føre til problemer noen ganger.
Robusthet
Veldig få lasere er laget for bare innendørs eller utendørs bruk, de fleste håndterer begge miljøene svært godt. Men dette betyr ikke at de er perfekte for disse situasjonene. For eksempel, når du bruker en laser utendørs, vil du ideelt ha en med god vanntetting, forsterket glass, og ekstra stabilitet. For innendørs bruk, kan hovedsakelig støv-tetthet, robust eksteriør og en magnetisk base være viktigere.
Rå robusthet er også svært viktig, som det er med de fleste tyngre verktøy. Du vet aldri når noe kan velte eller bli mistet fra en høyde, i hvert fall på større arbeidsplasser. Til og med et lite fall kan ødelegge et verktøy hvis det ikke har riktige beskyttelser. Glasset kan knuse, eller laseren i seg selv kan bli slått ut av justering – hvis du har svært dårlig lykke, kan det elektriske anlegget inne i rotasjonslaseren bli permanent ødelagt.
Selvnivellerende
Selvnivellerende rotasjonslasere er n fantastisk egenskap som gjør justeringer av laseren mye raskere, og har den fordelen at feiljusteringer av mennesket blir redusert. Selv om dette systemet kan ha sine grenser, tilbyr vi å skaffe en rotasjonslaser med denne typen egenskap over de som ikke har. Noen vil ha denne egenskapen som en funksjon man kan skru på selv, imens andre hvil ha det som en vanlig innstilling, det avhenger av modell og produsent
Teknisk er de ikke mer nøyaktig, og noen ganger kan de være verre med tanke på nøyaktigheten på en helt manuell rotasjonslaser. Men, det at de kan automatisk kompensere for ujevnheter som humper, ujevne overflater i forskjellige værforhold (og i noen tilfeller justere temperaturen på denne plassen) gjør at de har mye større sjanse for å få nøyaktige målinger for deres margin.
Tips fra ekspertene
Laserstrålesøker er noe du må ha hvis du skal klare å holde styr på målinger. Uten, vil en laserstråle være nesten umulig å se i noen tilfeller. I noen tilfeller må du kanskje sparke opp litt støv for å se hvor laseren er.
Visste du?
Mange rotasjonslasere er avhengig av ladbare batterier, som ofte har en lader som er kapabel til standard strømuttak. Sørg for å ha et ekstra batteri ledig hvis du vil redusere tiden du ikke kan bruke rotasjonslaseren.