En sirkelsag kan være din beste venn på byggeplassen. Den gjør alt av kapping mye lettere og ergonomisk. Trenger du en ny sirkelsag test men ikke helt vet hvilen du burde kjøpe? Da har du kommet til rett plass! Vi i Velg Enkelt har testet en rekke med nye sirkelsager, og funnet de 5 beste. I denne artikkelen har vi beskrevet våre favoritter.
Sirkelsager lager mye støy og kan lage permanent skade på hørselen din! Se vår hørselvern test her
Vi vil gjøre deg oppmerksom på at vi ikke har testet produktene i denne artikkelen selv. Vi har samlet informasjon fra en rekke forskjellige nettsider, produktanmeldelser, produsenter og forhandlere for å finne de beste produktene for deg. Dette har vi gjort for at du skal slippe å gjøre den kjedelige jobben med å finne det beste produktet selv. Slik kan du velge enkelt.
Beste sirkelsag test – Våre favoritter i 2023
Bosch GKS 55 GCE

Etter mye testing og kapping kom vi fram til at denne var vår nummer 1 best i test. Den er svært lett i vekt og sparker godt ifra seg.
Bosch GKS 55 GCE
Etter mye testing og kapping kom vi fram til at denne var vår nummer 1 best i test. Den er svært lett i vekt og sparker godt ifra seg.
Mest for pengene
Makita DHS680Z

Makita er kjent for sine kvalitetsprodukter. Denne er ingen unntak. Hvis du vil ha en sag som takler det meste, er denne for deg
Mest for pengene
Makita DHS680Z
Makita er kjent for sine kvalitetsprodukter. Denne er ingen unntak. Hvis du vil ha en sag som takler det meste, er denne for deg
Universal
Dewalt DCS391NT

SeWalt er et av de største innen bygg-produkter. Dette resulterer i fantastiske gode produkter. Denne sagen passer like godt til proffen som nybegynneren.
Universal
Dewalt DCS391NT
SeWalt er et av de største innen bygg-produkter. Dette resulterer i fantastiske gode produkter. Denne sagen passer like godt til proffen som nybegynneren.
Budsjett
Metabo KS 18 LTX 57

Her får du mye sag for pengene. MS 18 er ikke like kraftig om de andre vi har testet, men er virkelig en god sag for hobbysnekkeren.
Budsjett
Metabo KS 18 LTX 57
Her får du mye sag for pengene. MS 18 er ikke like kraftig om de andre vi har testet, men er virkelig en god sag for hobbysnekkeren.
Kompakt
Makita HS301DSMJ

Dette er en liten og kompakt sag som får de lettere sage-jobber gjort! Den er svært lett i vekt, samt at den sparker godt ifra seg.
Kompakt
Makita HS301DSMJ
Dette er en liten og kompakt sag som får de lettere sage-jobber gjort! Den er svært lett i vekt, samt at den sparker godt ifra seg.
Bosch GKS 55 GCE – Best i test
Dette er sirkelsagen med mest krefter i vår test. Etter å ha testet denne mot tre andre sirkelsager, fant vi ut at GKS hadde det lettere for å kutte igjennom harde kvister og vridd trevirke. Der andre sager begynte å knipe, fortsatte GKS å ploge igjennom. Selv våt trykk-interregnert trevirke var ingen match for denne råtassen.
Det er vanskelig å si hvorfor denne er så mye sterkere en de andre sirkelsagene vi har testet. Vi kan tro at det er fordi selve håndtaket er plassert litt bakpå motoren, noe som er mer vanlig på disse type sirkelsag. På de andre sagene vi har testet, er håndtaket høyere opp på linje med motoren og ikke mot senter. GKS sin lavere possisjonering av håndtaket gir en solid følelse når du kutter igjennom trevirke, samt at det øker kontrollen på sagen.
Vi følte oss mer sikker da vi brukte denne sagen, når hånden ligger mer bakpå sagen, føles det ut som det er mindre sjanse for tilbakeslag.
Man står som en regel over en sirkelsag når man bruker den. Så vi var litt redd for at plasseringen av håndtaket ville bli litt feilplassert, men den er virkelig ikke det. Faktisk når dybden av kuttet ble smalere og smalere, og motoren ble høyere og høyere fra platen, føles den bedre en de andre vi har testet.
Makita DHS680Z – Mest for pengene
Hvis Bosch GKS ikke er den typen sirkelsag du ser etter, kan Makita sin SHD68oZ være noe for deg. Makita er kjent for sine kvalitetsprodukt, så du kan ikke ta feil her.
Dette var den letteste sagen vi testet, kombinert med et fantastisk håndtak som gjør denne sagen enkel å manøvrere. Den har ikke samme kraften som Bosch, men den kappet alt vi kastet på den.
Dewalt DCS391NT – Universal
Her har vi testet Dewalt sin sirkelsag. Dette er en sag som sparker godt i fra seg, samt at den er batteridrevet. Derfor vant denne vår ”universal test”.
Hvis du vil ha en sirkelsag som kan kappe selv de hardeste typer trevirke, er denne for deg. Vi prøvde denne på trykkinpregnert trevirke, og den gikk som en varm kniv i smør. Selv de hardeste kvistene var ingen kamp for DeWalt sin DCS.
Komforten er også svært høy på DCS. Håndtaket er plassert i perfekt posisjon, samt at grepet er gummibelagt, noe som gjør sirkelsagen svært ergonomisk å bruke.
DCS er laget i støpt magnesium, som gjør maskinen ekstremt holdbar og slitesterk. Denne sagen kan du virkelig stole på!
Sålen er stor, noe som gir en god støtte og kontroll. Bladet er høyreside-plassert som gjør at du lett kan se om du er på rett kurs.
Oppsummert er denne sagen akkurat som en sirkelsag skal være. Med ergonomisk følelse og presisjon. God bærbarhet og lett i vekt.
Metabo KS 18 LTX 57 – Budsjett
Metabo er kanskje ikke merket som du tenker på først når du tenker på bygg-produkter. Men ikke tro at denne underdogen er et dårlig produkt for den grunn.
Metabo er kjent for å lage kvalitets-produkter til svært rimelig pris. Og KS 18 er ikke et unntak.
Denne er laget for hobbysnekkeren som trenger reiser mye rundt på forskjellige prosjekter. Med sin lette vekt og enda lettere batteri, er denne en drøm å ha med på byggeplassen. Den er også laget i aluminium, som gjør sirkelsagen svært lett og utholdelig.
Det fine med denne sagen er at den kommer med en motorbrems som tilnærmet stopper sagbladet idet du slipper ”avtrekkeren”. Dette gjør sagen til en svært trygg og sikker sag.
Sagen er også fin for kapping av skråvinkler. Med vinkelnøyaktige skråsnitt inntil 50 grader, med praktisk festepunkt på 45 grader.
Vi likte virkelig denne sagen. Den har alt man trenger for en rimelig pris. Dette gjør KS 18 til vår ”’budsjett vinner”.
Makita HS301DSMJ – Kompakt
Detter er en litt annen type sirkelsag. Hvis du vil ha en litt mer kompakt sag som du lett kan kappe litt mindre trevirke med, der denne perfekt for deg.
Makita er en av våre favorittprodusenter. De lager fantastiske produkter, i slitesterke materealter til en god pris.
Med KS301 er dette hellet ingen unntak. Dette er en en-hånd holdt sang for litt mindre jobber. Hvis du trenger en lettvindt sag som lett kan kappe panel, kryssfiner, lekter og terassebord er denne helt fantastisk.
Sagen er en batteridevet med 12V MAX. Dette gjør sagen til en svært lett og kompakt sag. Det fine med denne sirkelsagen er at den komme med en type teknologi som blåser bort sagflis fra sagelinjen, noe som gjør den lett å sage med.
Tenger du en sag som kan gjøre de lettere sage-jobber litt raskere, er denne perfekt for deg. Du får mye sag i en lett og pompakt pakke med KS301. Dette gjør denne sagen til vår ”kompakt vinner”
Hva kan være lurt å se etter når du skal kjøpe ny sirkelsag?
Hvis du er en hyppig sneker kan en sirkelsag være din beste venn. Det kan være ett essensielt produkt å ha på litt tyngre jobber der det er snakk om mye kapping. Prosjekter om bygging av nytt hus, ny terrasse, rehabilitering trappeoppgangen, bytte ut vinduer eller snekkre sammen en ny hylle er mye lettere med en sirkelsag.
Flere sirkelsager er batteridrevet. Dette gir en svært lett tilkommelighet, samt at du slipper å krølle ledninger fast i alt mulig rart. Selvsagt er batteridrevet sirkelsager litt dyrere i pris, men du får virkelig det du betaler for.
De fleste sirkelsager er laget i magnesium og hardplast. Dette er to slitesterke produkter. De billigste produktene kan være laget i plast og stål. Det om skjer da er at stålet ruster etter første kontakt med vann og plasten sprekker når du mister den ned 50 cm. Vi vil derfor si at du ikke får noen fortjeneste ved å ”spare” penger på en billig sag. Fordi du må bare kjøpe en ny sag om ett halvt år uansett.
Vi håper denne artikkelen har hjulpet deg men å finne en ny sirkelsag.